ЛІНІЯ ДОВІРИ в ГК "ВЕРЕС"

ЛІНІЯ ДОВІРИ в ГК "ВЕРЕС"

Керівництво ГК «ВЕРЕС» приділяє особливу увагу неухильному дотриманню принципів корпоративної поведінки в Компанії, всіляко підтримує право кожного співробітника, клієнта, партнера по бізнесу чи іншої зацікавленої особи висловити свою занепокоєність станом справ та повідомити про недоброчинні дії чи недобросовісне виконання службових обов’язків посадовими особами структурних підрозділів Компанії. При цьому, керівництво ГК «ВЕРЕС» категорично не сприймає будь яких дискримінаційних заходів стосовно працівників та інших осіб, які повідомляють про можливі факти порушень чи неблаговидних діянь. Спроба з боку посадової особи вчинити тиск чи протидію стосовно громадянина, який повідомив про можливі зловживання чи наявні проблеми, вважається серйозним порушенням, що спонукає до застосування відповідних заходів дисциплінарного впливу.

З метою створення додаткових умов для попередження, профілактики і припинення випадків корпоративного шахрайства чи недоброчинних дій посадових осіб структурних підрозділів, в ГК «ВЕРЕС» організовано ЛІНІЮ ДОВІРИ як прямий канал зворотного зв’язку, що має надати додаткову можливість керівництву Компанії своєчасно реагувати на протиправні прояви та вживати необхідних заходів.

Контакти «ЛІНІЇ ДОВІРИ»:

телефон довіри 0-800-306-500 (дзвінки безкоштовні)

електронна пошта: trustline@veres.com.ua

Звернувшись по «ЛІНІЇ ДОВІРИ», Ви можете у зручній формі, у тому числі на умовах анонімності, повідомити про факти неправомірного притиснення своїх прав, порушень виробничих процесів, зловживань службовим становищем, розкрадань і розтрати, крадіжок, шахрайства, корупції і хабарництва чи комерційного підкупу, а також про інші негативні події в структурних підрозділах ГК «ВЕРЕС», що стали предметом уваги.

Прийом усних звернень по телефону довіри здійснюється цілодобово у автоматичному режимі (режим автовідповідача).

 Отримані по телефону довіри усні повідомлення та кореспонденція електронної пошти реєструються і розглядаються в порядку, що передбачений законом України «Про звернення громадян» та Інструкцією по діловодству в ГК «ВЕРЕС». 

Відповідь на усне чи письмове звернення по «ЛІНІЇ ДОВІРИ» направляється в установлені законодавством терміни у письмовій формі на адресу, що зазначена громадянином. На звернення без зазначення прізвища і ініціалів громадянина та його адреси (анонімне звернення) відповідь не надається.

Усі звернення по «ЛІНІЇ ДОВІРИ», у т.ч. і анонімні, будуть уважно опрацьовані співробітниками підрозділу безпеки ГК «ВЕРЕС» із забезпеченням необхідного рівня конфіденційності. За наявності підстав, буде належним чином організована і проведена відповідна перевірка за приведеними фактами. Для забезпечення неупередженого розгляду звернень, перевірка отриманої інформації буде здійснюватися з дотриманням вимог об’єктивності і незалежності, а саме, отримана по ЛІНІЇ ДОВІРИ інформація буде розглядатися із залученням осіб, які не є учасниками процесу, про який йдеться у повідомленні.

Заздалегідь вдячні за небайдужість та прагнення сприяти у вирішенні важливих для ГК «ВЕРЕС» питань.

Департамент комплексної безпеки ГК «ВЕРЕС»

Рекомендувати друзям:
VERES FOOD
Вкажіть Вашу країну
США